
MEDLEMSREGISTRERING
Dette jobber Mat & drikke fra Innlandet med:
Selskapet er næringslivets felles partner inn i samarbeidet med andre private og offentlige virksomheter for å realisere MATFYLKET INNLANDET. Det er mange oppgaver og muligheter å jobbe med, men alt handler om tre hovedområder:
-
Vi må sørge for at vi serverer og spiser den maten vi produserer i Innlandet - i Innlandet. I reiselivet og i offentlig sektor
-
Matfagene trenger flere fagfolk, fra jord til bord, i alle yrker. Her må vi motivere ungdommen til å søke seg til disse yrkene.
-
Vi skal bidra til å styrke maten og yrkenes omdømme, og vekke bevisstheten hos forbrukere og innkjøpere slik at viktigheten av å handle maten lokalt bidrar til arbeidsplasser, beredskap og levende bygder - blant annet.
​
Foreløpig jobber vi med disse aktivitetene:
-
Vi skal presentere Innlandet på UMAMI Arena 18.-20 mars 2025. Dette er Norges største fagmesse for matbransjen. Visit Øst-Norge v/ Ane Ingeborg Sandnæs har prosjektledelsen, Solbjørg Kvålshaugen (Fondsbu og NHO Reiseliv Innlandet) er standsjef, Kokken Tor (Tor Jørgen Kramprud Arnesen) er kjøkkensjef og Henning Holmbakken er prosjektmedarbeider. Vi samarbeider med Vestfold, Telemark og Buskerud om en felles stand.
-
Vi leder prosjektet "Lokal mat i offentlig sektor" der vi sammen med Gudbrandsdalsmat, Rørosmat, Abakus og Leverant skal jobbe med noen utvalgte kommuner, for å se hvordan disse kan øke andelen lokal mat i sine innkjøp.
-
Sammen med Fabelaktiv på Hamar ser vi på muligheten for et større medieprosjekt, VEIEN TIL MATFATET, der vi skal vise frem noen av de flinke unge bøndene, matprodusentene og kokkene vi har i Innlandet.